Вершковий суп з філе равлика

Для створення цього делікатесу знадобляться:

23-25 равликів; цибуля – 4 шт.; вершкове масло –35-45 г; 1 келих білого вина і стільки ж вершків; бульйон м''ясний – 1 л; морква, селера, цибуля-порей – 25 г. кожного; 2 жовтки; петрушка – 30 г.

Овочі потрібно порізати соломкою, а зелень подрібнити в блендері. Цибулю нарізати дрібними шматками і викласти в каструлю з товстим дном, куди додати половину подрібнених виноградних равликів. Готуються вони з додаванням вершкового масла приблизно 15-20 хвилин. Після цього вливаємо бульйон, вино, чекаємо, поки рідина закипить.

Підготовлюємо філе равлика. Для цього треба добре промити живих равликів і опустити їх у оцет на 5-7 хвилин. Це потрібно для того, щоб позбутися від слизу. Потім окунаємо в окріп, залишаємо на 10 хв. Промиваємо, дістаємо м’ясо равлика, відокремивши кишківник від їстівної частини. Далі додаємо равликів, що залишились та подрібнені овочі і тушкуємо ще як мінімум 10 хвилин.

Далі готуємо жовтки і вершки: змішуємо їх між собою і вливаємо в кінці, коли суп практично перестав кипіти.

Суп посипаємо зеленню петрушки і смакуємо!

Равлики по-бургундські

Для створення цього делікатесу знадобляться: 

60 живих равликів; вершкове масло 300 гр. часник 4-5 зубчиків петрушка пучок цибуля-шалот 2 шт. чорний перець ½ чайної ложки сіль за смаком біле сухе вино 300 мл. букет гарні (пряні трави на Ваш смак)

Спочатку треба добре промити живих равликів і опустити їх у оцет на 5-7 хвилин. Це потрібно для того, щоб позбутися від слизу. Потім окунаємо в окріп, залишаємо на 10 хв. Промиваємо, дістаємо м’ясо равлика, відокремивши кишківник від їстівної частини.

Після з’єднаємо воду і вино в пропорціях 1: 1, тобто 200 мл вина – 200 мл води, покладемо туди філе равликів, пряну траву, будемо варити 30 хвилин. В результаті м’ясо стане ще ніжніше, наситившись вином, а прянощі додадуть потрібний аромат.

Опрацюємо мушлі. Промиємо їх під проточною водою з щіткою, потім поваримо у воді з додаванням соди, приблизно 30 хвилин. Викладемо на плато і підсушимо в духовці 15-20 хвилин. Тепер панцирі готові для приготування.

Поки варяться молюски, зробимо «часникове масло». Потремо на тертці часник, дрібно поріжемо цибулю-шалот, петрушку, розм’якшимо вершкове масло, попередньо діставши його з холодильника.

Коли молюски відваряться, дістаємо їх з бульйону. На сковорідці прогріємо цибулю-шалот, до прозорості. Додаємо до неї молюсків, заливаємо туди залишки вина, солимо, перчимо по смаку.

Випаровуємо рідину до того, поки не залишиться кілька ложок. Знімаємо з вогню. Дістаємо звідти тільки равликів. Блендером перебиваємо масло з часником, петрушкою, чорним перцем, протушеною цибулею. Після чого додаємо вино, тільки дивіться, щоб суміш не вийшла занадто рідкою. Начиняємо мушлі в послідовності: трохи вершкової суміші, філе, потім знову масло до країв, щільно закриваючи верхівку панцира. Розігріваємо духовку до 220 градусів Цельсія, ставимо плато з мушлями, поверненими гирлом вгору, щоб вершкова суміш не витекла на деко. Запікаємо 7-10 хвилин до утворення золотистого кольору. Подавати закуску теплою з білим підсушеним багетом, натертим часником. Для аперитиву відмінно підійде Бадагони Цинандалі.

Паштет з печінки равлика

Вся принадність равликів Helix Aspersa Muller полягає в безвідходності їх приготування. Якщо ви приготували равликів по-бургундські, у вас залишилася печінка равликів. Це та частина, яка не використовується в даному блюді. Однак, цей делікатес не пропаде! З печінки равлика можна приготувати ніжний паштет. Треба сказати, що у равлика печінка – це далеко не найменший орган. Вона займає близько 40% маси тіла равлика.

Для створення цього делікатесу знадобляться:

Печінка равликів, молоко 200 мл, 2 середні цибулини, 1 середня морква, оливкова олія, рідкі вершки 30%, перець чорний мелений, сіль, рукола, чорний хліб для грінок.

Первинну обробку равликів ми робили в процесі приготування попереднього страви. У нас вже є відварена і відокремлена від філе печінка равлика. Заливаємо її молоком, для додання ще більшої ніжності. Залишаємо на 20 хвилин.

Цибулю і моркву нарізаємо кубиками, викладаємо на попередньо розігріту сковороду з оливковою олією. Обсмажуємо до м''''''''якості і золотистого кольору. Печінку дістаємо з молока, і на протязі 5 хвилин обсмажуємо разом з цибулею і морквою, солимо, перчимо.

Переміщаємо вміст сковороди в блендер, подрібнюємо до однорідної консистенції, поступово, в міру потреби, додаємо рідкі вершки. Паштет охолоджуємо в холодильнику, викладаємо на грінку з чорного хліба, формуємо. Подається на тарілці з руколою або мікрозеленню.

Ви щойно додали до кошику:

Перейти до кошику Продовжити покупку